Aflossingsvrije hypotheek

Zoals de naam het al zegt, lost je bij deze hypotheekvorm niet af, waardoor je een lagere maandlast hebt. De reden hiervoor is dat je namelijk uitsluitend rente betaalt. Bovendien is er geen inleg of premie nodig voor het opbouwen van vermogen of het aflossen van de hypotheek. Het nadeel is dat op deze hypotheekvorm dus niet wordt afgelost.

Je lost niet af en dus blijft jouw schuld tijdens de looptijd hetzelfde. Je betaalt de openstaande lening terug aan de geldverstrekker aan het eind van de looptijd. Dit kan ook het moment van verhuizen zijn. Hiervoor gebruik je eigen geld of bijvoorbeeld de opbrengst uit de verkoop van de woning.

 

Veel mensen die voor 2013 een hypotheek hebben afgesloten, hebben een aflossingsvrij deel in de hypotheek. Bovendien is het voor deze mensen vaak mogelijk om dit gedeelte mee te nemen in de nieuwe hypotheek. Hoe werkt dit en in hoeverre is dit raadzaam?

Is jouw huidige hypotheek nog wel up-to-date?

Door de jaren heen zijn er talloze wijzigingen geweest op hypotheekgebied. Zo kun je tegenwoordig niet meer kiezen voor een (nieuwe) spaar- of beleggingshypotheek.
Bovendien zijn er de nodige ontwikkelingen op het gebied van de “hypotheekrente aftrek”. 

Het is dus de vraag of jouw hypotheek nog steeds op de juiste manier is ingericht. Wanneer heb je dit voor het laatst laten onderzoeken?

Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat jouw persoonlijke situatie gewijzigd is. Het is dus ook raadzaam om periodiek jouw situatie te laten bekijken. Wellicht kom je er wel achter dat je onder- of oververzekert bent? Beide is vaak niet wenselijk!

Gil Hypotheken en Verzekeringen is een 100% onafhankelijk hypotheekadvieskantoor. Wij selecteren aan de hand van ruim 35 verschillende banken- en geldverstrekkers voor jou de best passende hypotheek. Daarnaast zijn onze hypotheekadviseurs aangesloten als Erkend Hypotheek Adviseur. Bovendien mogen wij ons uitdragen als Erkend Hypothecair Planner. Voor een volledig onafhankelijk en verantwoord hypotheekadvies ben je bij ons dus aan het juiste adres!

Of loop even binnen bij ons kantoor aan de Grotestraat 8a in Almelo

Wil je meer weten over een aflossingsvrije hypotheek? Of wil je jouw situatie eerst aan ons voorleggen zonder daar direct kosten voor te maken?

Maak een afspraak met een van onze adviseurs. Het eerste gesprek is geheel kosteloos én vrijblijvend.

Wij vergelijken bijna alle banken, dus ook jouw eigen bank

Weten hoeveel
jij kunt lenen?

Wat klanten over ons zeggen

tarieven en documenten

100% onafhankelijk hypotheek advies?