Hoe werkt een aflossingsvrije hypotheek

Wat is een aflossingsvrije hypotheek en hoe werkt deze precies? Gil Hypotheken en Verzekeringen geeft je graag alle benodigde informatie! Er zijn verschillende hypotheekvormen en wij snappen dat de keuze lastig is. We staan klaar om je stap voor stap uit te leggen hoe een aflossingsvrije hypotheek werkt en wat dit voor jou betekent. Lees verder om erachter te komen hoe onze experts in Almelo je kunnen helpen bij het begrijpen van deze specifieke hypotheekvorm.

Wat is een aflossingsvrije hypotheek?

Een aflossingsvrije hypotheek is een hypotheekvorm waarbij je gedurende de looptijd van de lening alleen rente betaalt en niet aflost op het geleende bedrag. Dit betekent dat de schuld aan het einde van de looptijd hetzelfde blijft. Je kunt er wel voor kiezen om tussentijds af te lossen.

Hoe werkt een aflossingsvrije hypotheek?

  • Maandelijkse kosten: Bij een aflossingsvrije hypotheek betaal je alleen de rente over het geleende bedrag. Dit resulteert in lagere maandelijkse lasten dan bij andere hypotheekvormen.
  • Geen aflossing: Tijdens de looptijd van de hypotheek los je het geleende bedrag niet af. Hierdoor blijft de schuld hetzelfde als op het begin.
  • Einde looptijd: Aan het einde van de looptijd moet het volledige geleende bedrag worden afgelost. Dit kan bijvoorbeeld door de verkoop van de woning of door middel van eigen vermogen.

Of loop even binnen bij ons kantoor aan de Grotestraat 8a in Almelo

Waarom een aflossingsvrije hypotheek kiezen?

  • Lagere maandelijkse lasten: Aflossingsvrije hypotheken hebben lagere maandelijkse betalingen. Dit kan  aantrekkelijk zijn voor mensen die hun lasten willen verlagen.
  • Financiële flexibiliteit: Het kan geschikt zijn voor mensen die verwachten in de toekomst een aanzienlijk bedrag te ontvangen, bijvoorbeeld uit een erfenis of verkoop van een ander bezit. Hierdoor wordt het aflossen eventueel ook eenvoudiger.
 

Wat Gil doet om je te helpen

Onze ervaren hypotheekadviseurs begrijpen dat hypotheekkeuzes belangrijk zijn voor je financiële toekomst. We werken nauw met je samen om jouw huidige financiële situatie te begrijpen en je te adviseren of een aflossingsvrije hypotheek geschikt voor jou kan zijn.

Verzekeringen eerste huis

Kom geheel vrijblijvend bij ons langs, maak je persoonlijke wensen kenbaar. Ervaar onze deskundigheid. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op! Het eerste gesprek en/of berekening is kosteloos en vrijblijvend.

Gil Hypotheken en Verzekeringen heeft een unieke dienstverlening op het gebied van verzekeringen. Door onze unieke dienstverlening bieden wij vaak de laagste premie aan.

Wij vergelijken bijna alle banken, dus ook jouw eigen bank

Weten hoeveel
jij kunt lenen?

Wat klanten over ons zeggen

tarieven en documenten

100% onafhankelijk hypotheek advies?