Hypotheek oversluiten Almelo

Je hypotheek oversluiten kan een betere financiële situatie als gevolg hebben. Momenteel zijn de hypotheekrentes in beweging en het is moeilijk om de toekomst te voorspellen. Ondanks rentestanden die oplopen kan het toch voordelig zijn om jouw hypotheek over te sluiten. Is dit voor jou hét juiste moment om je hypotheek over te sluiten? Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Hypotheek oversluiten, wat is dat precies?

Het oversluiten of omzetten van je hypotheek houdt in dat je jouw huidige rentecontract voortijdig openbreekt en overstapt naar een andere geldverstrekker. Er zijn verschillende zaken waar je  rekening mee te houden bij het omzetten van jouw hypotheek. Zo betaal je een boeterente wanneer je het rentecontract voortijdig beëindigd. Hoe hoog is deze rente? En is de boeterente fiscaal aftrekbaar? Is het in jouw geval mogelijk om de oversluitkosten mee te financieren in de nieuwe hypotheek? De oude bank maakt altijd een voorlopige berekening en de definitieve boete wordt pas bekend vlak voordat je naar de notaris gaat. Als de hypotheekrente is gedaald, wordt de boete hoger. Bij Gil brengen we jouw situatie in kaart en geven we persoonlijk advies. Maak een afspraak met een van onze adviseurs. Het eerste gesprek is gratis en vrijblijvend.

Hypotheek vormen

Waar vroeger veel verschillende hypotheekvormen bestonden, zijn er sinds 2013 nog maar twee hypotheekvormen om uit te kiezen als je gebruik wilt maken van de hypotheekrenteaftrek: de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek.

Wil jij je hypotheek opnieuw afsluiten, dan is één van deze hypotheekvormen wellicht interessant voor jou. Tijdens het adviesgesprek bekijkt Gil graag samen met jou welke het best bij jou past! Bij de annuïteitenhypotheek blijft de maandelijkse som van rente plus aflossing gedurende de gehele looptijd gelijk. In het begin bestaat de betaling vooral uit rente. Naarmate de tijd vordert ga je meer aflossen. 

Bij de lineaire hypotheek los je elke maand hetzelfde bedrag af gedurende de hele looptijd. Het rentedeel wordt steeds lager, waardoor je maandlasten afnemen. Als jij erover nadenkt om je hypotheek over te sluiten, wil je waar je aan toe bent. Daarom geven wij daarnaast ook advies op het gebied van rentemiddeling. Samen bekijken we wat de beste stappen zijn om te nemen met oog op jouw huidige spaar- of beleggingsverzekering.

Oversluiten hypotheek Almelo

Je hypotheek oversluiten kan een besparing van duizenden euro’s opleveren. In deze tijd, waarin alle kosten in rap tempo stijgen, is dat zeer welkom. Het kost wel geld om je hypotheek over te sluiten. Zo betaal je onder andere afsluitkosten voor de nieuwe hypotheek en een boeterente om de oude hypotheekrente af te kopen. Oversluiten is zinvol als je deze kosten weer terugverdiend. Onze adviseurs bekijken wat deze zogeheten ‘terugverdientijd’ is. Hierdoor weet je binnen welke periode je de kosten van de boete en het afsluiten van een nieuwe hypotheek terugverdiend. Over het algemeen is het raadzaam dat dit binnen de nieuwe rentevast periode gebeurt. Het valt namelijk niet te zeggen of de nieuwe geldverstrekker nog steeds voordelig is na afloop van die eerste renteperiode.

 

Hypotheek oversluiten Almelo? De experts van Gil staan voor je klaar. Het eerste gesprek is compleet kosteloos en vrijblijvend. 

Of loop even binnen bij ons kantoor aan
de Grotestraat 8a in Almelo

Kom geheel vrijblijvend bij ons langs, maak u persoonlijke wensen kenbaar en ervaar onze deskundigheid. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op! Het eerste gesprek en/of berekening is kosteloos en vrijblijvend.

Gil Hypotheken en Verzekeringen heeft een unieke dienstverlening op het gebied van verzekeringen waardoor wij vaak de laagste premie kunnen aanbieden.

tarieven en documenten

100% onafhankelijk hypotheek advies?