Hypotheek oversluiten kosten

Als je een hypotheek hebt, kan het voordelig zijn om deze over te sluiten naar een andere hypotheekverstrekker met een lagere rente. Door je hypotheek over te sluiten kun je namelijk besparen op je maandelijkse hypotheeklasten. Maar voordat je besluit om je hypotheek over te sluiten, is het belangrijk om goed te kijken naar de kosten die daarbij komen kijken.

Een hypotheek oversluiten

De kosten die bij het oversluiten van een hypotheek komen kijken zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de hoogte van de hypotheek, de resterende looptijd en de nieuwe hypotheekverstrekker. Hieronder vind je een aantal veelvoorkomende kosten die bij het oversluiten van een hypotheek komen kijken:

  • Boeterente: Als je een hypotheek oversluit voordat de rentevaste periode is afgelopen, kan de oude hypotheekverstrekker een boeterente in rekening brengen. Deze boeterente is bedoeld als compensatie voor de gemiste rente-inkomsten en kan behoorlijk hoog zijn.
  • Afsluitprovisie: Sommige hypotheekverstrekkers brengen een afsluitprovisie in rekening voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Deze provisie kan oplopen tot een paar duizend euro.
  • Taxatiekosten: Bij het oversluiten van een hypotheek kan de nieuwe hypotheekverstrekker een taxatie van je woning eisen.
  • Advies- en bemiddelingskosten: Als je een hypotheek oversluit, kun je advies en bemiddeling van een hypotheekadviseur nodig hebben. De kosten liggen aan welk advies u nodig heeft. 

Of loop even binnen bij ons kantoor aan
de Grotestraat 8a in Almelo

Bespreek eerste jouw gewenste situatie

Het is belangrijk om alle kosten goed in kaart te brengen en mee te nemen in je beslissing om je hypotheek over te sluiten. Het kan namelijk zo zijn dat de kosten voor het oversluiten van je hypotheek hoger zijn dan de besparing die je kunt realiseren door een lagere rente. Daarnaast is het verstandig om goed te kijken naar de voorwaarden van de nieuwe hypotheekverstrekker, zodat je zeker weet dat deze hypotheek past bij jouw situatie en wensen. Wij nemen daarom graag eerst jouw situatie door.

Verzekeringen eerste huis

Kom geheel vrijblijvend bij ons langs, maak u persoonlijke wensen kenbaar en ervaar onze deskundigheid. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op! Het eerste gesprek en/of berekening is kosteloos en vrijblijvend.

Gil Hypotheken en Verzekeringen heeft een unieke dienstverlening op het gebied van verzekeringen waardoor wij vaak de laagste premie kunnen aanbieden.

Wij vergelijken bijna alle banken, dus ook jouw eigen bank

Weten hoeveel
jij kunt lenen?

Wat klanten over ons zeggen

tarieven en documenten

100% onafhankelijk hypotheek advies?