BankgarantieZeker-Certificaat, wat is het en hoe krijg je het?

Goed nieuws voor starters op de Twentse woningmarkt!

Al jarenlang is het voor starters moeilijk om een geschikte en betaalbare woning te vinden. Ben jij een starter op deze krappe woningmarkt en wordt jouw bod elke keer niet geaccepteerd? Dan is het tijd voor een andere aanpak! Wij raden aan om te kiezen voor een BankGarantieZeker-certificaat. Met dit certificaat op zak vergroot je jouw kansen op de woningmarkt, want hiermee kan jij zonder financieel voorbehoud een bod uitbrengen op een huis. Daardoor wordt jouw bod flink aantrekkelijker voor de verkoper van de woning.

Wat is het BankGarantieZeker-certificaat?

Het BankGarantieZeker-certificaat is ontwikkeld door Nationale Waarborg B.V., dat in Nederland de grootste leverancier van bankgaranties voor particulieren is. Met dit certificaat kun je niet alleen zonder financieel voorbehoud een bod doen op een woning, maar loop je ook geen risico op een boete als het uiteindelijk niet lukt om de financiering rond te krijgen. Accepteert de verkopende partij jouw bod niet? Dan vervalt het certificaat en betaal je geen extra kosten. 

Waarom kiezen voor een BankGarantieZekerheid-certificaat?

Met een BankGarantieZekerheid-certificaat heb je als potentiële koper een voorsprong op starters die dit certificaat niet hebben. Het certificaat is voor de verkopende partij het bewijs dat je inderdaad tot een bepaald bedrag, een bod zonder financieel voorbehoud kan uitbrengen. Het certificaat laat namelijk aan de verkopende partij zien dat de bankgarantie aan jou wordt verstrekt, zodra de koopovereenkomst is getekend. Die zekerheid maakt het voor een verkopende partij aantrekkelijker om jouw bod te accepteren. Met een BankGarantieZekerheid-certificaat vergroot je dus aanzienlijk de kans dat de verkopende partij jouw bod accepteert.

Wat gebeurt er als de verkoper jouw bod accepteert?

Heb je dit certificaat en is jouw bod op een woning geaccepteerd? Van harte gefeliciteerd! Vanaf de acceptatie van het bod gaat de wettelijke bedenktijd in, die drie dagen duurt. Nadat de bedenktijd is verstreken, wordt de reguliere bankgarantie verstrekt. 

Hoe kom je in aanmerking voor een BankGarantieZeker-certificaat?

Er zijn een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen om dit certificaat te krijgen. Zo moet je in Nederland wonen en bieden op een woning die je zelf gaat betrekken. Wij kijken samen met jou naar jouw persoonlijke situatie om te bepalen of je voldoet aan de voorwaarden van BankGarantieZeker. Heb je een partner? Dan nemen we uiteraard ook zijn of haar persoonlijke situatie onder de loep. Aan de hand van de door jullie aangeleverde gegevens, kunnen we bepalen of jullie in aanmerking komen voor het certificaat. Vervolgens maken we een betrouwbare voorspelling van wat voor jullie het maximale hypotheekbedrag kan zijn. 

Hoelang is een BankGarantieZeker-certificaat geldig?

Heb je een BankGarantieZeker-certificaat ontvangen? Dan is het certificaat 40 dagen geldig. Dat betekent dat je 40 dagen de tijd hebt om zonder ontbindende voorwaarden te bieden op een woning. Na deze periode gelden de voorwaarden van de gestelde bankgarantie.

Meer weten? Bel ons!

Met een BankGarantieZeker-certificaat kun je als starter dus fors jouw kansen op de woningmarkt vergroten. Wanneer je een starter bent die in Twente woont, helpt Van Gil Hypotheken & Verzekeringen je graag bij het verkrijgen van dit certificaat. Wil je graag weten of jij in aanmerking komt voor het BankGarantieZeker-certificaat? Bel ons dan en we plannen direct een afspraak met je in: 0546 – 713 173. Of kom langs op ons kantoor in Almelo!