Hypotheek voor energiezuinige woning

Minder energieverbruik = meer geld lenen

Energiezuinige maatregelen worden op allerlei manieren gestimuleerd. Bijvoorbeeld door jou meer geld te laten lenen als je een woning wilt kopen die weinig energie verbruikt. Wij leggen je graag uit hoe het zit met een hypotheek voor een energiezuinige woning.

Gunstige hypotheek voor deze 3 energiezuinige woningen:

1. Nieuwbouwwoning die voldoet aan het Bouwbesluit van 2015
2. Energieneutrale nieuwbouwwoning
3. ‘Nul op de meter’-woning

De laatstgenoemde types ken je misschien wel. Ze zijn in principe zelfvoorzienend op energiegebied. Daarom mag je een hoger hypotheekbedrag opnemen als je hiervoor kiest. Tegelijkertijd bespaar je geld op je minimale energiekosten, dus het mes snijdt aan twee kanten!

Zo laag mogelijke EPC-waarde

Bij het bepalen hoe energiezuinig de woning is, wordt gekeken naar de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC). Deze waarde bepaalt hoeveel energie er nodig is om het huis te verwarmen, verlichten en ventileren. Een lage EPC-waarde is een goed teken. Nieuwbouwwoningen hebben vanaf 2015 een maximale EPC-waarde van 0,4. Wil je weten wat de waarde is van een bestaande woning, dan helpen we je om dit bij je gemeente op te vragen. Online kun je ook een Groenverklaring aanvragen.

Bereken online jouw hypotheek voor energiezuinige woning

Met jouw financiële gegevens kunnen we je een offerte bieden voor de beste bank of geldverstrekker. Hoe energiezuiniger de woning, des te meer hypotheek je kunt opnemen.

bereken hier je maximale hypotheek

Na het berekenen van je maximale hypotheek voor energiezuinige woning kun je een offerte aanvragen om de hypotheek helemaal op maat rond te maken voor jou. We begeleiden je zoals jij dat wilt. Vraag hieronder een gratis telefonisch adviesgesprek aan en de hypotheekadviseur(s) van Gil Hypotheken en Verzekeringen vertellen je er graag meer over.