Lineaire hypotheek

De lineaire hypotheek lijkt op een annuïteitenhypotheek, met een belangrijk verschil: de maandlast daalt gedurende de looptijd. Kenmerk van een lineaire hypotheek is dat tijdens de looptijd elke maand een vast bedrag aflost. Daardoor betaalt je steeds minder rente en wordt het belastingvoordeel steeds minder. Jouw bruto en netto maandlasten zullen geleidelijk dalen.

De kenmerken van een lineaire hypotheek op een rijtje

Is jouw huidige hypotheek nog wel up-to-date?

Door de jaren heen zijn er talloze wijzigingen geweest op hypotheekgebied. Zo kun je tegenwoordig niet meer kiezen voor een (nieuwe) spaar- of beleggingshypotheek en tevens zijn er de nodige ontwikkelingen op het gebied van de “hypotheekrente aftrek”. 

Het is dus de vraag of jouw hypotheek nog steeds op de juiste manier is ingericht. Wanneer heb je dit voor het laatst laten onderzoeken?

Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat jouw persoonlijke situatie gewijzigd is. Het is dus raadzaam om periodiek jouw situatie te laten bekijken. Wellicht kom je er wel achter dat je onder- of oververzekert bent? Beide is vaak niet wenselijk!

Gil Hypotheken en Verzekeringen is een 100% onafhankelijk hypotheekadvieskantoor en wij selecteren aan de hand van ruim 35 verschillende banken- en geldverstrekkers voor jou de best passende hypotheek. Onze hypotheekadviseurs zijn tevens aangesloten als Erkend Hypotheek Adviseur en daarnaast mogen wij ons uitdragen als Erkend Hypothecair Planner. Voor een volledig onafhankelijk en verantwoord hypotheekadvies ben je bij ons dus aan het juiste adres!

Of loop even binnen bij ons kantoor aan de Grotestraat 8a in Almelo

Wil je meer weten over een lineaire hypotheek of wil je jouw situatie eerst aan ons voorleggen zonder daar direct kosten voor te maken?

Maak een afspraak met een van onze adviseurs. Het eerste gesprek is geheel kosteloos én vrijblijvend.

Wij vergelijken bijna alle banken, dus ook jouw eigen bank

Weten hoeveel
jij kunt lenen?

Wat klanten over ons zeggen

tarieven en documenten

100% onafhankelijk hypotheek advies?