Scheiden en hypotheek

Zit je midden in een scheiding en heb je vragen over wat er gebeurt met je hypotheek? Gil Hypotheken en Verzekeringen helpt je hierbij graag. We begrijpen dat scheiden een moeilijke tijd kan zijn. Daarom staan we klaar om je te helpen bij het begrijpen van de impact op je hypotheek. Lees verder om te ontdekken hoe onze experts in Almelo je kunnen begeleiden tijdens dit scheidingsproces.

Scheiden en hypotheek: wat moet je weten

Bij een scheiding kunnen er verschillende situaties ontstaan bij een gezamenlijke afgesloten hypotheek. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het huis te verkopen en de hypotheek af te lossen. Daarnaast kan het voorkomen dat de partner de woning wilt behouden en daarbij de hypotheek overneemt. In beide gevallen zijn er juridische en financiële stappen die genomen moeten worden.

Stappen bij begeleiden van een hypotheek bij scheiding

  • Inventarisatie: We beginnen met het in beeld krijgen van de huidige situatie, inclusief de hypotheek en andere financiële aspecten van de scheiding.
  • Maatwerk advies: Op basis van jouw situatie zullen onze hypotheekadviseurs je adviseren over de beste stappen om te nemen met betrekking tot de hypotheek.
  • Hypotheekaanpassing: Als een van de partners het huis wil behouden, kunnen we helpen bij het aanpassen van de hypotheek. We zorgen ervoor dat de hypotheek op de juiste manier wordt overgezet naar jou of jouw partner. 
  • Documentatie en ondersteuning: We helpen je bij het verzamelen van de benodigde documenten en ondersteunen je tijdens het juridische en financiële proces van de scheiding.

Of loop even binnen bij ons kantoor aan de Grotestraat 8a in Almelo

Hoe Gil Hypotheken en Verzekeringen jou kan helpen

Onze ervaren hypotheekadviseurs begrijpen dat scheiden een emotionele en complexe tijd is. We bieden niet alleen deskundig advies over de zaken rondom een hypotheek, maar staan ook klaar om je te begeleiden en ondersteunen tijdens overige zaken binnen dit proces.

 

Voordelen Gil Hypotheken en Verzekeringen:

  • Deskundigheid: Onze medewerkers hebben ervaring in het begeleiden van mensen tijdens een scheiding en begrijpen de financiële en emotionele impact die scheiden kan hebben.
  • Begeleiding op maat: We bieden persoonlijke begeleiding op maat, afgestemd op jouw specifieke  financiële wensen en behoeften.
  • Transparant: We zorgen ervoor dat je volledig op de hoogte bent van alle financiële en hypotheekgerelateerde stappen tijdens de scheiding.
Scheiden en hypotheek

Kom geheel vrijblijvend bij ons langs, maak je persoonlijke wensen kenbaar. Ervaar onze deskundigheid. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op! Het eerste gesprek en/of berekening is kosteloos en vrijblijvend.

Gil Hypotheken en Verzekeringen heeft een unieke dienstverlening op het gebied van verzekeringen. Door onze unieke dienstverlening bieden wij vaak de laagste premie aan.

Wij vergelijken bijna alle banken, dus ook jouw eigen bank

Weten hoeveel
jij kunt lenen?

Wat klanten over ons zeggen

tarieven en documenten

100% onafhankelijk hypotheek advies?