Spaarhypotheek

Bij een spaarhypotheek spaar je periodiek (middels een maandelijkse premie-inleg) om aan het einde van de looptijd jouw hypotheek (gedeeltelijk) af te lossen.
De vergoeding over jouw maandelijkse spaarinleg is gelijk aan het rentetarief dat je betaalt voor jouw hypotheek.

Een belangrijk voordeel hiervan is de ingebouwde ‘hefboom’ werking in geval van rentewijzigingen. Stijgt de hypotheekrente, dan daalt de verzekeringspremie. De rente over het spaarkapitaal stijgt namelijk mee met de hypotheekrente. Geldverstrekkers hanteren hier het principe dat hun spaarrentepercentage even hoog is als jouw hypotheekrentepercentage. Bij een hogere rentevergoeding is dan minder premie nodig om het benodigde aflossingskapitaal bijeen te sparen. Omgekeerd geldt natuurlijk hetzelfde: daalt de hypotheekrente, dan stijgt de verzekeringspremie. Je hebt bovendien zekerheid over de hoogte van het eindkapitaal.

De zoektocht naar je eerste droomhuis

Door de jaren heen zijn er talloze wijzigingen geweest op hypotheekgebied. Zo kun je tegenwoordig niet meer kiezen voor een (nieuwe) spaar- of beleggingshypotheek en tevens zijn er de nodige ontwikkelingen op het gebied van de “hypotheekrente aftrek”. 

Het is dus de vraag of jouw hypotheek nog steeds op de juiste manier is ingericht. Wanneer heb je dit voor het laatst laten onderzoeken?

Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat jouw persoonlijke situatie gewijzigd is. Het is dus raadzaam om periodiek jouw situatie te laten bekijken. Wellicht kom je er wel achter dat je onder- of oververzekert bent? Beide is vaak niet wenselijk!

Gil Hypotheken en Verzekeringen is een 100% onafhankelijk hypotheekadvieskantoor en wij selecteren aan de hand van ruim 35 verschillende banken- en geldverstrekkers voor jou de best passende hypotheek. Onze hypotheekadviseurs zijn tevens aangesloten als Erkend Hypotheek Adviseur en daarnaast mogen wij ons uitdragen als Erkend Hypothecair Planner. Voor een volledig onafhankelijk en verantwoord hypotheekadvies ben je bij ons dus aan het juiste adres!

Of loop even binnen bij ons kantoor aan
de Grotestraat 8a in Almelo

Wil je meer weten over een spaarhypotheek of wil je jouw situatie eerst aan ons voorleggen zonder daar direct kosten voor te maken?

Maak een afspraak met een van onze adviseurs. Het eerste gesprek is geheel kosteloos én vrijblijvend.

Wij vergelijken bijna alle banken, dus ook jouw eigen bank

Weten hoeveel
jij kunt lenen?

Wat klanten over ons zeggen

tarieven en documenten

100% onafhankelijk hypotheek advies?