Hypotheek flexibel contract: ja, dat is mogelijk!

Kan ik een hypotheek krijgen met een flexibel contract?

Ja, ook als je via een uitzendbureau werkt, kun je onder bepaalde voorwaarden een hypotheek afsluiten. Ben je benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn als het gaat om een hypotheek met een flexibel contract? De perspectiefverklaring en de Inkomensbepaling Loondienst helpen je verder. Daarnaast kan de bank ook een inkomensbepaling doen op basis van het gemiddelde van je jaaropgaven.

Vraag om een perspectiefverklaring

De naam zegt het al: deze verklaring zegt iets over je arbeidsperspectief. Als je minimaal een jaar via het uitzendbureau werkt, kun je een perspectiefverklaring aanvragen. In een gesprek met een intercedent van het uitzendbureau worden je opleiding, werkervaring, functie en vaardigheden gecheckt. Is dit allemaal in orde, dan krijg je een perspectiefverklaring. Op basis daarvan mag een hypotheekverstrekker verwachten dat je een stabiel inkomen uit arbeid haalt op minimaal je huidige inkomensniveau. Een huis kopen met een flexibel contract is hiermee binnen handbereik.

Maak gebruik van de Inkomensbepaling Loondienst

Wil je een hypotheek met een flexibel contract, dan is deze nieuwe methode om je inkomen vast te stellen een uitkomst. Zeker als je geen perspectiefverklaring hebt. Bij steeds meer banken kun je namelijk ook terecht met een Inkomensbepaling Loondienst. Je gegevens van het UWV worden in dit geval gebruikt om te bepalen met welk toetsinkomen je een hypotheekberekening kunt starten. Het is een supersnelle, makkelijke en betrouwbare manier om je inkomen te bepalen, dus maak er gebruik van!

Bonustip: kies voor nieuwbouw om meer te lenen

Ben je op zoek naar een hypotheek voor nieuwbouw? Dan zou je kunnen overwegen om te kiezen voor één van deze drie opties:

1. Nieuwbouwwoning die voldoet aan het Bouwbesluit van 2015
2. Energieneutrale nieuwbouwwoning
3. ‘Nul op de meter’-woning

bereken hier je maximale hypotheek

In het geval van een ‘nul op de meter’ -woning kun je meer geld lenen én je bespaart op energiekosten! Voor een hypotheek met een flexibel contract zijn er ook volop mogelijkheden op dit gebied. Vraag hieronder een gratis telefonisch adviesgesprek aan en de hypotheekadviseur(s) van Gil Hypotheken en Verzekeringen vertellen je er graag meer over.

Na het berekenen van je maximale hypotheek met een flexibel contract kun je een offerte aanvragen om de hypotheek helemaal op maat rond te maken voor jou. We begeleiden je zoals jij dat wilt.