Verduurzamen

Is jouw woning ouder dan 20 jaar? Dan kan het aantrekkelijk zijn om je woning te verduurzamen.
Het verduurzamen van je woning kan je energielasten verlagen. Daarnaast is een goed geïsoleerde woning een stuk aangenamer in de hitte van de zomer en in de kou van de winter.

Ook gezien de gigantisch oplopende energieprijzen en de steeds strenger wordende regels, kan het interessant zijn om te kijken naar het verduurzamen van je woning.

Hoe kan jij jouw woning verduurzamen?

Tegenwoordig zijn er veel bedrijven gespecialiseerd in het verduurzamen van woningen.
Het verduurzamen van je woning kan bijvoorbeeld door:

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Plan een afspraak in met onze ‘Adviseur Duurzaam Wonen’.

Welke mogelijkheden zijn er in de hypotheek?

Een hypotheek mag niet hoger zijn dan de marktwaarde van de woning waarop de hypotheek wordt afgesloten. Om het verduurzamen van woningen te stimuleren is het sinds 2021 mogelijk om maximaal 6% bovenop de marktwaarde van de woning op te nemen in de hypotheek voor verduurzamingsmaatregelen. Lees hieronder welke opties er zijn.

Je wilt je woning verduurzamen en je weet precies wat je woning hiervoor nodig heeft.
De energiebesparende maatregelen worden meegenomen in de verbouwing binnen het taxatierapport. De totale financiering mag niet hoger zijn dan 106% van de marktwaarde na verbouwing.

 

Voorbeeld:
Je koopt een woning met een marktwaarde van € 200.000 voor verbouwing. Je kiest voor een verbouwing van € 50.000 waarin € 20.000 energiebesparende maatregelen zijn opgenomen. De marktwaarde na verbouwing inclusief de energiebesparende maatregelen is € 236.000. Door de 106% regeling, mag je 106% van € 236.000 financieren waardoor de maximale financiering € 250.160 is.

Wil je graag je woning verduurzamen, maar weet je nog niet welke maatregelen je hiervoor wilt treffen? Dan past het Energiebespaarbudget goed bij jouw situatie. Je hoeft hierbij vooraf niet aan te geven welke maatregelen je wilt treffen. Het Energiebespaarbudget bedraagt maximaal € 9.000.

 

Voorbeeld:
Je koopt een woning met een marktwaarde van € 200.000. Je neemt verder geen verbouwing mee in de hypotheek. De maximale financiering bedraagt € 200.000. Door te kiezen voor het Energiebespaarbudget, kun je € 9.000 extra opnemen voor energiebesparende maatregelen. Hierdoor bedraagt de maximale financiering € 209.000.

Maatschappijen maken vaak een extra bouwdepot aan speciaal voor het verduurzamen van je woning. Dit heet een duurzaamheidsdepot. Dit depot werkt hetzelfde als een gewoon bouwdepot. Vaak kun je je verbouwingsnota’s eenvoudig via de online omgeving van de maatschappij indienen.

Wil jij je woning verduurzamen en ben je nieuwsgierig geworden naar jouw opties hierin?
Neem dan contact met ons op en plan een afspraak in met onze ‘Adviseur Duurzaam Wonen’.

Of loop even binnen bij ons kantoor aan de Grotestraat 8a in Almelo

Wil je meer weten over de financieringsmogelijkheden van jouw nieuwbouwwoning of wil je jouw situatie eerst aan ons voorleggen zonder daar direct kosten voor te maken?

Maak een afspraak met een van onze adviseurs. Het eerste gesprek is geheel kosteloos én vrijblijvend.

Wij vergelijken bijna alle banken, dus ook jouw eigen bank

Weten hoeveel
jij kunt lenen?

Wat klanten over ons zeggen

tarieven en documenten

100% onafhankelijk hypotheek advies?