Verschil tussen Lineaire en
Annuïtaire Hypotheek

Op deze pagina legt Gil Hypotheken en Verzekeringen de verschillen uit tussen een lineaire en annuïtaire hypotheek. Op die manier kun je een wel overwogen beslissing maken bij het kiezen van de juiste hypotheekvorm. Wij helpen je graag bij de beste manier om voor jou de woningfinanciering rond te krijgen.

Lineaire hypotheek: stapsgewijze aflossing

Een lineaire hypotheek is een hypotheekvorm waarbij je maandelijks naast de rente, een vast bedrag aan aflossing betaalt. Het aflossingsbedrag blijft elke maand hetzelfde, waardoor je hypotheekschuld geleidelijk wordt verlaagd. Hierdoor betaal je in de loop der tijd steeds minder rente, wat resulteert in totale kostenbesparingen. Met een lineaire hypotheek weet je precies wanneer je hypotheek volledig is afgelost.

Annuïtaire hypotheek: gelijke maandlasten

Bij een annuïtaire hypotheek blijven je maandlasten gedurende de looptijd gelijk. Het verschil met een lineaire hypotheek zit in de verdeling tussen aflossing en rente. In het begin betaal je meer rente en minder aflossing, maar na verloop van tijd wordt het aflossingsbedrag groter en het rentebedrag kleiner. Het voordeel van een annuïtaire hypotheek is dat je in de eerste jaren lagere maandlasten hebt, wat gunstig kan zijn bij het starten van een nieuw huis.

 

In essentie komt het erop neer dat een lineaire hypotheek een constante afnemende hypotheekschuld en rentelasten heeft. Bij een annuïtaire hypotheek is dit anders. Hier heb je constante maandlasten met een verschuiving van de verhouding tussen aflossing en rente na verloop van tijd. Beide hypotheekvormen hebben hun eigen voordelen en passen bij verschillende financiële situaties en voorkeuren. Het is belangrijk om goed te begrijpen hoe elke vorm werkt en te kijken welke het beste bij jouw unieke situatie past. 

Of loop even binnen bij ons kantoor aan de Grotestraat 8a in Almelo

Gil Hypotheken en Verzekeringen helpt je graag

Wij van Gil Hypotheken en Verzekeringen begrijpen dat het essentieel is dat je weet wat elke hypotheekvorm inhoudt. Dit is namelijk essentieel bij het nemen van financiële beslissingen. Onze ervaren adviseurs begeleiden en ondersteunen je graag bij alle het vergelijken van hypotheekopties, waaronder de lineaire en annuïtaire hypotheek. We kijken graag samen met je naar jouw financiële situatie en de daarbij horende mogelijkheden. Vervolgens geven we jou een op maat gemaakt hypotheekadvies.  

Verzekeringen eerste huis

Kom geheel vrijblijvend bij ons langs, maak je persoonlijke wensen kenbaar. Ervaar onze deskundigheid. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op! Het eerste gesprek en/of berekening is kosteloos en vrijblijvend.

Gil Hypotheken en Verzekeringen heeft een unieke dienstverlening op het gebied van verzekeringen. Door onze unieke dienstverlening bieden wij vaak de laagste premie aan.

Wij vergelijken bijna alle banken, dus ook jouw eigen bank

Weten hoeveel
jij kunt lenen?

Wat klanten over ons zeggen

tarieven en documenten

100% onafhankelijk hypotheek advies?