contact

volg ons

Verzekering afsluiten Almelo

Bij de aankoop van je eigen huis moet je een hoop dingen regelen. Een van de zaken die daaronder vallen, is het afsluiten van verzekeringen. Dit betekent niet alleen je huis verzekeren. Het is een compleet pakket dat ervoor zorgt dat je onbezorgd kunt wonen, ook als er onverhoopt schade aan je huis of inboedel ontstaat. Een goede verzekering afsluiten in Almelo doe je samen met Gil!

Wat valt er onder een woonverzekering?

De basis van de woonverzekering is de opstalverzekering en de inboedelverzekering. De opstalverzekering is, als je een koophuis hebt, een verzekering die door de hypotheekverstrekker verplicht wordt gesteld. Je verzekert hier namelijk schade aan je huis als gevolg van brand, storm of inbraakschade. Omdat het huis natuurlijk een hoge waarde heeft, is een verzekering afsluiten belangrijk zodat je bij totaalverlies geen onnodig financieel nadeel hebt. 

 

De inboedelverzekering is niet verplicht. Maar het is wel raadzaam om ook je inboedel te verzekeren. Want bij een brand of inbraak kan de schade behoorlijk oplopen als je niet alleen je laptop, maar ook je meubels, servies en kleding in een keer opnieuw moet aanschaffen. Met een inboedelverzekering krijgt je deze kosten, in geval van een gedekte schade, vergoedt. Uiteraard zijn in alle situaties de polisvoorwaarden leidend. Benieuwd welke verzekering het best bij jou past? Wij helpen je graag!

Welke soorten dekking biedt een woonverzekering

De premie die je voor een woonverzekering betaalt, is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is de waarde van je huis of je inboedel van belang. De regio waar je woont kan bovendien een rol spelen. Het is dus mogelijk dat je in Almelo en omgeving voordeliger uit bent dan in een grote stad ergens anders in het land. Maar ook de dekking die je kiest, is bepalend voor de uiteindelijke hoogte van de premie. Een woonverzekering afsluiten met een basisdekking is het meest voordelig. Daarbij krijg je alleen de schade vergoedt die buiten jouw invloedssfeer ontstaat. Zoals bijvoorbeeld stormschade, inbraakschade of schade als gevolg van lekkage.

 

Verzeker je de woning all risk, dan kun je ook schade claimen die je per ongeluk zelf veroorzaakt hebt. Denk daarbij aan het breken van een ruit. Bij de inboedelverzekering zijn er ook verschillende dekkingsvormen. Dit varieert van schade als gevolg van diefstal en inbraak tot het meeverzekeren van schade aan je laptop als je deze buitenshuis gebruikt. Vraag voor het afsluiten van de juist verzekering in Almelo advies bij Gil Hypotheken en Verzekeringen.

Welke verzekering zijn nog meer nuttig?

Als aanvulling op een woonverzekering zijn er nog een paar verzekeringen die niet verplicht zijn, maar wel aanbevolen worden. Denk hierbij aan een aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering betaalt de schade die onverhoopt ontstaat bij andere personen. Ook als je namelijk zelf niet verantwoordelijk bent voor een schade, kun je er wel aansprakelijk voor zijn. Je kind heeft bijvoorbeeld met een voetbal schade veroorzaakt aan een schutting verderop in de straat. Of er is een dakpan van je huis gewaaid en daardoor hebben de buren schade aan hun gevel. In beide situaties kun je daarvoor aansprakelijk gesteld worden. Met deze verzekering kun je de tegenpartij schadeloos stellen. 

 

Ook een rechtsbijstandverzekering kan een waardevolle aanvulling zijn op je woonverzekering. Met deze verzekering kun je gratis juridisch advies inwinnen, bijvoorbeeld op het gebied van schade aan je woning, een conflict bij een aankoop van een product of bijvoorbeeld bij een aanrijding. Ook bij deze verzekering zijn er verschillende dekkingsvormen en combinaties. Laat je dus vooraf goed adviseren als je een verzekering afsluit in Almelo over de dekking die het beste bij je past.

 

Of loop even binnen bij ons kantoor aan
de Grotestraat 8a in Almelo

Kom geheel vrijblijvend bij ons langs, maak u persoonlijke wensen kenbaar en ervaar onze deskundigheid. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op! Het eerste gesprek en/of berekening is kosteloos en vrijblijvend.

Gil Hypotheken en Verzekeringen heeft een unieke dienstverlening op het gebied van verzekeringen waardoor wij vaak de laagste premie kunnen aanbieden.

Wij vergelijken bijna alle banken, dus ook jouw eigen bank

Weten hoeveel
jij kunt lenen?

Wat klanten over ons zeggen

tarieven en documenten

100% onafhankelijk hypotheek advies?